Alla inlägg under januari 2010

Av Iskristall - 16 januari 2010 21:21

Gjorde nog den godaste kalvgryta jag någonsin har gjort idag. Shit vad nöjd jag blev hoppas man kan göra om den någon gång!!


Hade i kalvkött som jag först tillagat i ugnen istället för att steka (kryddade med vitpeppar, salt, cayenne peppar, pepparmix)

Sen när det var klart slängde jag i köttet i grytan tillsammans med lite vatten och kalvbuljong. Lät det koka medans jag skalade och delade morötter. Slängde i  dom, broccoli och vitlök. Lät det koka en liten stund innan jag slängde i äpple och hällde på grädde hade även i 2 tsk senap.

Sen var det bara att koka allt tills morötterna blev lagom mjuka och reda det lite så att såsen blev liiiite tjockare eftersom jag inte får gotta mig med ris eller potatis till.


Jag är supernöjd :) Mumma :)

Av Iskristall - 16 januari 2010 12:58

  

40 gram smör, till formarna
2 msk florsocker, till formarna
170 gram mörk choklad, 70%
125 gram smör, rumsvarmt
3 st ägg
3 st äggula(or)
1 dl socker
5 msk vetemjöl

Tillagning

8-10 bakelser:

Köp den allra bästa choklad du kan hitta till den här läckra chokladdesserten, som serveras varm. Smeten bör lagas i förväg och stå och vänta i formarna i kylskåpet. Sedan gräddas det hela strax före serveringen.

1. Smörj 8–10 små raka metallformar eller små höga formar av ugnssäkert porslin generöst med mjukt, rumsvarmt smör. Pudra med siktat florsocker, skaka runt och häll av överflödigt socker.

2. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en rätt rymlig skål placerad över en mindre kastrull med sjudande vatten. Lägg i det rumsvarma smöret när chokladen smält och låt också det smälta. Blanda ner ett ägg i taget och rör om ordentligt.

3. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Vänd med slickepott ner chokladkrämen, lite i taget. Sikta sist ner mjölet och rör sedan i smeten så lite som möjligt.

4. Fyll formarna till 3/4. Ställ dem på t ex en bricka, täck med plastfilm och placera brickan i kylskåpet över natten (eller max 1 dygn).

5. Grädda bakelserna strax före serveringen i 180 graders ugnsvärme, 6–7 minuter för metallformar eller ca 8 minuter för porslinsformar. Bakelserna ska puffa upp sig lite men inte alls bli genombakade. De ska serveras helt rinniga inuti.

6. Stjälp upp dem på tallrikar och servera dem nygräddade och varma. Antingen som de är eller med bara lite vaniljglass eller vispad grädde. Och gärna dessutom med några fina hallon och lite siktat florsocker.


(hittade på tasteline)

Av Iskristall - 16 januari 2010 12:20

Haha nyår satte nog hårda spår i mitt psyke hahaha. Inatt drömde jag att jag lånade pappas bil. Och fick punktering. Och ALLA däck vi bytte till antingen pös luften ur eller också var det stora hål i dom :)

Ändå var vi i ett garage med massa däck. Och jag var ju jätteduktig och pumpade dom med en "pilatesbollpump".

Centi var jätteduktig och använde musklerna och lyfte alla däck på plats och skruvade fast dom. Gaia såg jag inte ens men jag hörde hennes röst *fniss*.

Mitt liv är förstört hahahahaha.

  

Av Iskristall - 9 januari 2010 19:24

Idag har jag bara slappat. Låg och sov till typ tre.

Sen har jag småplockat lite här hemma (orkade inte komma igång med storstädning) och så har jag ätit först en smarrig omelett med champinjoner, skinka och ost till frukost. Sedan till middag blev det tacogratäng med strimlad gurka och vitkål. Jättegott.

Man blir sådär lagom mätt av att äta såhär. Inte övermätt.

Sedan har jag tagit en lååång dusch och gjort en ansiktsmask. Detta är vad jag verkligen kallar ta det lugnt.

Skulle ha promenerat idag men har inte orkat. Får bli imorgon istället.


Av Iskristall - 5 januari 2010 17:39

Idag hade jag ont i amöban som N kallar det. Blödde och gjorde ont. Så jag vågade inget hårt träningspass. Men det blev promenad upp till affären och handla massa gott. Apelsin, grape, avocado och annat smaskens. Och ikväll blir det chilli till middag med gräddfil och gurka.

Köpte skinka, philadelphia och avocado för att variera mina frukostar. Är jättegott att göra skinkrullar fyllda med avocado och philadelphia.

Av Iskristall - 4 januari 2010 21:54

Har fixat ljudboken svensk maffia nu. Har hört så mycket om den boken att den ska vara väldigt bra.

Premiär på ljudbok för mig. Tänkte att den boken borde jag väl kunna stå ut med att någon annan pratar (gillar inte när folk läser upp annars blir ju samma röst på alla karaktärer medans man själv skapar rösterna i huvudet om man läser en bok).

N är nog inne på fjärde gången att läsa den nu. Måste ju kolla vad det är han tycker är bra :)


Får återkomma med vad jag tycker...


Detta handlar den om iaf:


Varför har de kriminella gängen etablerat sig just nu? Hur styrs de? Vilka är deras mål? Vad gör polisen?
På jakt efter svar har journalisterna Lasse Wierup och Matti Larsson gjort en resa djupt in i gängens värld. De har träffat gängledare och medlemmar, mött brottsoffer och andra drabbade och talat med källor som tidigare aldrig låtit sig intervjuas. Resultatet är en inträngande skildring av svensk maffia idag.

Av Iskristall - 4 januari 2010 17:34

På vägen upp till stugan hände det otroliga!! Vi fick PUNKTERING!!! Det är fan inte sant på riktigt. I full dimma, fullt mörker och FULLT MED SNÖ!!! Så jag och pojkarna ur bilen medans Gaia satt kvar (för många ute på mörk väg gör ingen nytta och är bara farligt med alla lastbilar som åker förbi i full fart).

Som tur var hade pappa sagt vart domkraft och sånt låg i bilen (under baksätet) så vi hittade Hmmm MASSA konstiga delar. Hur fan får man ihop detta? Tre kloka huvudet stod som tre fån. Tillslut kom jag på uteslutningsmetoden. Hmm alla dessa rör är inte i samma material och lack (tjejgrej att tänka så?) så jag valde ut dom två delarna som var det och fick ihop en DOMKRAFT!!

Nåja in under bilden och hitta bärande balk för det vet jag minsann!!

Och tillsammans med pojkarna veva till döddagar för att få upp den jävla bilen. När bilen var uppe kom vi på! inte lossat muttrarna veva ner bilen igen för att kunna ta i ordentligt så att inte något hände. Nåja upp med bilen igen (mer muskelkraft) och få av däcket. För att komma på att Hmm bilen är inte tillräckligt högt uppe för att få på nya däcket (pappa har riktigt däck i bagagen som reservdäck är ju en jeep). Så på med gamla igen och hissa ner bilen (jag började känna paniken komma krypande vad fan ska man behöva ringa bärgare för en sån sak när man har alla delar till lösningen?) slå våra otroligt kloka huvuden ihop igen (tror ekot när vi gjorde det hördes ända till Göteborg) och samla ihop saker som vi kunde lägga under domkraften. Resulterade i ett stycke mini gulasidorna och ett stycke mattebok. NU fick vi hissat upp bilen i rätt höjd och av med gamla och på med nya däcket!! Yeeeyyy vi är så jävla bäst!!!

Tog bara en och en halv timme i iskyla men vi klarade det!


Så för att byta däck på en jeep grand cherokee rekomenderas följande:

  • Gaias lysjacka
  • Gaias mobil med ficklampa
  • gammal ful men varm filt att ligga på
  • extra däcket i bagagen
  • krånglig domkraft (note: skäll på pappa för att han lägger ner förvirrande stålrör i samma fack som domkraften)
  • fälgkors
  • mattebok
  • mini gulasidorna
  • gott om tid och tålamod!!
  • och sist och det absolut viktigaste!! Fyra otroligt snygga, vackra och smarta människor som löser allt!!!! och en söt hund :)

Bör jag tillägga att vi slog rekord i att stanna och kolla bilen så bultarna satt fast resten av dom 28 mil vi skulle köra :)

  


Av Iskristall - 4 januari 2010 16:57

Tänkte dela med mig av vad vi åt till nyår. Det blev


Förrätt:

toast med äppleröra (cremefraiche, äpple, gräslök, kryddor), smörstekta kantareller och en westfalisk skinka.


Varmrätt:

Mör älgstek med potatisgratäng och sallad


Efterrätt:

Fruktsallad med vaniljkesella


Jag vet jag har gått ifrån min nya kost lite nu över nyår. Svårt att följa den slaviskt när man är 6 pers i ett hus som samsas om vad man ska äta. Men jag har varit ganska duktig (visst har jag Gaia?). Dessutom är det nyår då får man slarva liiite.

Jag dricker enbart te utan socker nu iaf. Och hör och häpna det börjar bli gott (trodde jag aldrig). Ena dagen åt jag av nötterna inte godiset och andra dagen rörde jag varken alkohol  (drack jag bara på nyår) eller godis.

Sen åt jag det "nyttigaste" brödet till frukost och ägg till det ingen sötad yoghurt och jag lät faktiskt bli att dricka juice trotts att jag kände att jag hade kunnat döda för ett STORT glas ibland. Till maten blev det vatten för min del. Så sammanlagt kan man väl säga att det är mycket socker jag inte tryckt i mig i helgen som jag hade tryckt i mig annars. Då är det väl lite ok med lite slarv?



Ovido - Quiz & Flashcards