Direktlänk till inlägg 16 januari 2010

Detta lät gott på riktigt!!!

Av Iskristall - 16 januari 2010 12:58

  

40 gram smör, till formarna
2 msk florsocker, till formarna
170 gram mörk choklad, 70%
125 gram smör, rumsvarmt
3 st ägg
3 st äggula(or)
1 dl socker
5 msk vetemjöl

Tillagning

8-10 bakelser:

Köp den allra bästa choklad du kan hitta till den här läckra chokladdesserten, som serveras varm. Smeten bör lagas i förväg och stå och vänta i formarna i kylskåpet. Sedan gräddas det hela strax före serveringen.

1. Smörj 8–10 små raka metallformar eller små höga formar av ugnssäkert porslin generöst med mjukt, rumsvarmt smör. Pudra med siktat florsocker, skaka runt och häll av överflödigt socker.

2. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en rätt rymlig skål placerad över en mindre kastrull med sjudande vatten. Lägg i det rumsvarma smöret när chokladen smält och låt också det smälta. Blanda ner ett ägg i taget och rör om ordentligt.

3. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Vänd med slickepott ner chokladkrämen, lite i taget. Sikta sist ner mjölet och rör sedan i smeten så lite som möjligt.

4. Fyll formarna till 3/4. Ställ dem på t ex en bricka, täck med plastfilm och placera brickan i kylskåpet över natten (eller max 1 dygn).

5. Grädda bakelserna strax före serveringen i 180 graders ugnsvärme, 6–7 minuter för metallformar eller ca 8 minuter för porslinsformar. Bakelserna ska puffa upp sig lite men inte alls bli genombakade. De ska serveras helt rinniga inuti.

6. Stjälp upp dem på tallrikar och servera dem nygräddade och varma. Antingen som de är eller med bara lite vaniljglass eller vispad grädde. Och gärna dessutom med några fina hallon och lite siktat florsocker.


(hittade på tasteline)

 
 
Erica

Erica

16 januari 2010 13:02

Det såg riktigt gott ut :)

http://lico.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Iskristall - 15 oktober 2011 14:53

http://metrobloggen.se/iskristall/ testar att köra på denna sidan ett tag. ...

Av Iskristall - 15 oktober 2011 13:16

Lördag och det finns massor jag vill göra. Hälsa på folk, träna, shoppa, träna lite mer, ta en långpromenad i det fina vädret...... Men jag är fortfarande alldeles för trött i kroppen. Så jag tillbringar dagen i soffan under täcket med tv, dator oc...

Av Iskristall - 14 oktober 2011 20:56


Ja imorse gick jag ner och gjorde en kontroll i källaren hur det såg ut. Var fortfarande varmt där inne och luktade väldigt mycket rök.     Så här såg det ut i källargången. Igår satte även brandmännen upp en skylt på dörren att dom skulle komma ...

Av Iskristall - 14 oktober 2011 00:02


Vaknade förut av att telefonen ringde och det var en kompis. Hann knappt höra vad han sa försen jag kände att det luktade bränt. Svarade honom inte utan började gå och sniffa runt i lägenheten. Tog på mig morgonrock för att kolla trappuppgången och g...

Av Iskristall - 13 oktober 2011 13:40

Idag har jag bockat av ett par saker på att göra listan för att ta tag i mitt liv.   Bokat tid hos tandläkaren för att fixa tanden som gick av förra veckan. Han var äntligen tillbaka idag.   Bokat tid hos läkaren för kortisonspruta nr 2 i axe...

Ovido - Quiz & Flashcards